середа, 27 вересня 2023 р.

Як Органічний день в Україні відбувався







25 вересня 2023 року відбулася конференція «Органічний день в Україні» як знак того, що Україна докладає зусиль для євроінтеграції та впровадження Європейського зеленого курсу в державі. Цей захід був спрямований на підвищення рівня обізнаності про сертифіковані органічні продукти та сприяння ключовій ролі органічного сільського господарства у переході до сталого виробництва та споживання в Україні.


Більше 200 учасників взяли участь у конференції, що відбулась у гібридному форматі. Серед гостей заходу та запрошених спікерів були представники Міністерства аграрної політики та продовольства України, ДУ «Офіс з розвитку підприємництва та експорту», Представництва Європейського Союзу в Україні та Посольства Швейцарії в Україні, а також експерти міжнародних проєктів, органу сертифікації «Органік Стандарт», представники роздрібних мереж та органічні оператори.

Під час конференції було оприлюднено останні дані оперативного моніторингу Мінагрополітики за 2022 рік, зібрані від органів іноземної сертифікації, які сертифікували органічне виробництво та обіг органічних продуктів в Україні, на базі який було оновлено та презентовано Органічну карту України.

Пост-реліз події можна знайти в новині за посиланням на сайті співорганізатора конференції – громадської спілки «Органічна ініціатива».

У рамках конференції Мінагрополітики відзначило українських органічних операторів, які першими були сертифіковані за національним законодавством у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції. З переліком компаній можна ознайомитися за посиланням.


Фото з нагородження:





Напередодні конференції, 23-24 вересня, громадською спілкою «Органічна ініціатива» спільно з торговельною мережею «Сільпо» було організовано фестиваль органічної української продукції «Органічний Вересень», протягом якого, гості мережі могли не тільки придбати органічну продукцію, але й познайомитись з виробниками особисто. Про те, як це було, дивіться в інформаційному сюжеті на ICTV.


На фестивалі були представлені торговельні марки від українських органічних виробників: Старий Порицьк, Organic Milk «O», Organic Meat, Дунайський Аграрій, Екород, Козуб Продукт, Garna, Brancho та Molfar.


Органічний фестиваль та конференція були організовані в рамках органічного місяця в Україні.

Фото з фестивалю:












Ганна Ковтун,ф

Експертка з комунікацій органічного компонента

Швейцарсько-українська програма «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (QFTP) фінансується Швейцарією та впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія)




Немає коментарів: