понеділок, 4 вересня 2023 р.

Румунія зміцнить експортний коридор України




Румунія зміцнить експортний коридор України, незважаючи на напади Росії, — прем’єр Румунії
Румунія подвоїть пропускну спроможність свого головного чорноморського порту Констанца та судноплавних шляхів на Дунаї протягом двох місяців, щоб допомогти Україні транспортувати своє зерно за межі досяжності Росії.

Прем’єр Румунії Чолаку додав, що його план буде реалізовано незалежно від нападів Росії на українські порти на іншому березі Дунаю на кордоні з Румунією.

Збільшення пропускної спроможності чорноморського порту Констанца та інших маршрутів має подвоїти експорт українського зерна до 4 млн тонн на місяць.

Румунія також відкриє більше автомобільних пунктів пропуску та покращить свою залізничну інфраструктуру на станціях, що межують з Україною, щоб прискорити передачу вантажів.

Схоже, агроімперія закріплює за собою стабільного партнера. До речі, прем’єр Румунії у інтерв’ю FT нічого не згадав про ембарго на українське зерно, в якому так впевнений уряд Польщі. Румунські медіа щодо погодження такої заборони між 5 країнами, включно з Румунією, цитують лише очільника Мінагрополітики Польщі. Тому, найімовірніше, остаточного рішення ще немає.

@OstanniyCapitalist



Немає коментарів: