вівторок, 19 вересня 2023 р.

Активні заходи ширяться мережами, а проштовхують іх люди


В деяких українських навчальних закладах навіть на півдні почались "мінування" телефоном. Коли люди зібрались в аудиторіях, та немає попереджень про повітряні тривоги - надсилають анонімні повідомлення телефонами та е-поштою про мінування, наприклад корпусів. Десятки співробітників ДСНС, Нацполу зриваються з місця та відбувають по адресах потенційних загроз. Це і є ознака найпоширеніших "активних" інформаційно-психологічних спецоперацій.

Це перше завдання цих псевдомінувань: створити напругу та відчуття хаосу, що наростає для підрозділів, яки мають за протоколом відпрацювати повідомлення.

По-друге, ціллю акції виступають обивателі, які вчергове розсилають інформацію по "мінуванню"/підпалу/здачі всім знайомим та близьким. Виконується головна комунікативна задача: наповнити медіапростір "шумом" який би "перевантажив" мізки споживачів інформації вкрай загрозливою та небезпечною. А далі, підуть інші месиджі, яки допоможуть скорегувати громадську думку. Тому уважно (!) поширюємо такого роду інфу, особливо в медіа та власних соцмережах. Навіть, якщо вам зірвали тим "мінування" урок десь, не треба повідомляти загалу зі своєї сторінки, чи в чаті про цей випадок.

Медіагігієна в першу чергу розпочинається не з того ЩО повідомляєш, а з вміння відсіяти що НЕ варто робити інформаційним повідомленням.

С.Лиманов.



Немає коментарів: