субота, 16 вересня 2023 р.

Байден призначив представника з економічного відновлення України




Нею стала ексміністерка торгівлі США Пенні Пріцкер, вона походить з родини відомих підприємців і філантропів, яка емігрувала з України до США у ХІХ столітті. Її прадід Яков Притцкер народився в селі Великі Прицькі Київської області.

Її дідусь - Абрахам Ніколас Притцкер був засновником мережі однієї з найбільших готельних компаній у світі Hyatt. Родина Пріцкерів є однієї з найбагатших у США зі спільним статком, що сягає $37 млрд. Статок самої спецпредставниці – понад $3 млрд.

«Пріцкер як спецпредставник принесе на цю посаду свій багаторічний досвід та експертність. Працюючи у взаємодії з владою України, нашими союзниками і партнерами, міжнародними фінансовими установами і приватним сектором, вона стане драйвером зусиль США для відбудови української економіки», — пояснив її призначення президент США.

Дуже добре, що Штати більш щільно беруться за потенційну відбудову України. Західний капітал є однією з найкращих гарантій безпеки. Водночас це означатиме більший контроль. Сама Пріцкер напередодні зазначила, що тепер, щоб Україна отримувала кошти, США висуватимуть умови щодо реформ.


Немає коментарів: