четвер, 28 вересня 2023 р.

Хроніки життя земляків під вартою




Апеляція Вищого антикорупційного суду залишила ексголову Верховного суду Всеволода Князєва під вартою, але зменшила розмір застави із 55 до 45 млн гривень.
«Захист просив замінити тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. На засіданні підозрюваний Князєв говорив, що не збирається переховуватися від правосуддя і готовий відбувати покарання, якщо суд визнає його винним», — йдеться у повідомленні Центру протидії корупції.

Князєв додав, що саме через арешт його майна він не має можливості внести заставу. За нього нібито теж ніхто не планує вносити заставу, тому ексголова Верховного суду назвав тримання під вартою фактично безальтернативним запобіжним заходом.

«Під час розгляду клопотання про продовження запобіжного заходу прокурор розкрив деталі кримінального провадження щодо коштів, виявлених на місці злочину. Це ускладнює роботу та потребує більше часу для детективів та прокурорів. Цей факт ще раз підтверджує, що НАБУ необхідно збільшити штат детективів щонайменше на 300 осіб, про що йдеться у вимогах США. Але незважаючи на ці складнощі, справа Князєва має всі шанси бути в суді», - коментує Сергій Миткалик, голова правління ГО «Антикорупційний штаб».



Немає коментарів: