неділя, 27 серпня 2023 р.

Про впертість Вознесенська вийшла книга у Великій Британії




Навесні минулого року по гарячих слідах ми написали короткий репортаж про реальний подвиг міста Вознесенська та його захисників. Саме після боїв в середмісті припинились спроби орків прорватись в бік Одеси та до Південно Української АЕС. А британський колега цілу книгу написав з цього приводу. Днями в онлайн режимі  відбулась презентація книги «Маленьке, уперте містечко: Життя, смерть і непокора в Україні»

Це захоплююча історія про те, як перед обличчям могутньої армії звичайні люди можуть сказати «Ні». Ну й про роль особистості в історії. Як от генерала Марченко, який з Вознесенська, а організував оборону спочатку у Миколаєві з 25 лютого, а потім телефоном консультував земляків з приводу оборони від значно більших сил ворога у рідному місті.


На презентації були присутні сам автор твору Енрю Гардінг, міський голова Євгеній Величко, а також герої подій березня 2022 року та мешканці громади.

На зустрічі присутні занурились у спогади, реальні історії, героїзм та непереборну волю мешканців Вознесенська. 


 «Приїхавши у Вознесенськ робити репортаж, познайомився зі Світланою, місцевою мешканкою, розповідь якої надихнула на написання історії про незламних людей, які боронили своє рідно місто», -  зазначив автор Енрю Гардінг


Міський голова Євгеній Величко висловив свою щиру вдячність автору за вражаючу історію, а також обговорили  плани щодо проведення презентації в громаді, на якій буде забезпечено можливість отримати автографи від автора та взяти участь у сесії обговорення. 


Ця неймовірна книга знайшла читачів не лише в Україні. Вона видавалася у Великобританії, США, Південній Африці, а навіть Австралії. І це ще не кінець, оскільки ведуться перемовини про переклад книги італійською, данською, фінською та китайською мовами.


Книгу можна придбати за посиланням https://www.amazon.co.uk/Small-Stubborn-Town-defiance-mesmerising/dp/1804183792, https://books.google.com.ua/books/about/A_Small_Stubborn_Town.html?id=J5PSzwEACAAJ&redir_esc=y

https://www.yakaboo.ua/ua/a-small-stubborn-town-life-death-and-defiance-in-ukraine-2390192.html

Ця історія дуже красномовно розкриває сутність цієї війни, та рішучість українців перемогти.

С.Лиманов.



Немає коментарів: