субота, 19 серпня 2023 р.

День Незалежності у документальному кіно




23 серпня 2023 року в Одесі відбудеться прем’єра документальної стрічки «День Незалежності» відомого українського режисера Володимира Тихого.

Ця стрічка зображує один День Незалежності очима працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій, відповідальних за ввімкнення сигналу тривоги в столиці, «пляжних» патрульних з Одеси, операторки протитанкового комплексу, мінометної батареї, штурмовика ЗСУ, 14-річної прибиральниці пабу в Харкові, художниці з Києва та народного депутата, який стояв у витоків проголошення незалежності України.
Всі ці люди створюють захопливу мозаїку одного дня життя України.

Знімали картину одночасно в різних куточках країни. У стрічці використані кадри 1991 року (з першим внесенням до сесійної зали Верховної Ради українського прапора), які зняв один із героїв — Ярослав Кендзьор.

Сутність документалістики - перебування в центрі подій та переосмислення того, що відбувається. Завдяки регулярній комунікації культурних діячів світ краще розуміє ціну нашого спротиву та значення перемоги України.

Показ стрічки «День Незалежності» за участі творчої групи в Одесі відбудеться 23 серпня 2023 року в кінотеатрі "Сінема Сіті".


На екрани країни фільм вийде 24 серпня 2023 року.


Немає коментарів: