неділя, 13 серпня 2023 р.

ШІ - тільки помічник у залученні коштів



У волонтерському кемпі Зеленого театру що в Одесі вчора відбулась вкрай важлива подія. Молодих та й досвідчених громадських активістів вчили як залучати ресурси на свої проєкти. Це був тренінг вже рамках освітнього курсу «Project Management. Вasic».

«Залучення ресурсів: практичний фандрейзинг та штучний інтелект» така тема була не тільки приманкою, але для багатьох звбравшихся 2.5 години виявились кориснішими ніж декілька років.
Вітчизняні активісти дуже часто ставлять "коня поперед воза" тобто - збір грошей вважають сутністю волонтерства.


Спікер Володимир Орос з 12-річний досвідом розробки та управління соціальними та бізнес проектами поділився думкою що "фандрайзинг - це мистецтво". Мабуть, з ним згоден. Бо це точно не ковейєер, бо треба щодня креативити, а не механічно виконувати завдання. Володимир дуже прискіпливо перелічив майже всі можливі в умовах війни засоби залучення коштів та інших ресурсів на діяльність громадських організацій.  Зокрема робота з USAID, ПРООН, UNICEF, NED тощо. Ну а базовий ChatGPT може стати в нагоді при підготовці проєктних заявок. Що команди, що зібрались в Зеленому театрі й зробили. Ставлячи штучному разуму запитання учасники отримували точні формулювання, які добре "лягли" в форму грантовий заявки. Очікуємо що нових яскравих суспільнозначущих проєктів побільшає, особливо в царині подолання психічного впливу на дітей та дорослих довгі місяці війни.


Участь була безкоштовной. Незабаром освітні програми для громадських активістів продовжаться.

В.Головченко.


Немає коментарів: