вівторок, 22 серпня 2023 р.

Байки про міцність економіки рашки




"Скоро ваша Америка загнеться", "долар - пустая бумажка", "Китай скине США з п'єдесталу панування" -  почастішали теми маніпуляцій від ворога, поширені різними джерелами та мовами. 
Показуйте цей графік усім хто розповідає про "загнівающій запад" - 62% з топ-50 компаній за капіталізацією припадають на США. Друге місце ділять Франція, Швейцарія та Китай (в кожної країни по 6%).

Захист прав власності, конкуренція між штатами у ставках оподаткування, наявність найбільшого ринку у світі, зосередженість світових інвесторів у США роблять її компанії найпотужнішими.

Тому треба вчитися не в якогось комуністичного Китая, а у США - ринкова економіка, економічна свобода (правда тут не ідеал), демократія, верховенство права. І нічого унікального вигадувати не треба.

І ще раз красномовне підкреслення - у топі немає рашки. На маленьку Данію, яка вирішила відновлювати Миколаїв приходиться 2% топ компаній (зі списку) світу, а на рф - 0%.

Диктатура, втручання уряду в економіку, концентрація на державній власності завжди програють демократії з ринковою економіко.


Немає коментарів: