понеділок, 28 серпня 2023 р.

У науковій бібліотеці в Одесі пригощали борщем з бичками



Незвично відсвяткували день незалежності України в Одеській національній науковій бібліотеці - «Борщова екскурсія Одещиною: єдність в різноманітті». В рамках кроссекторального проєкту «Україна: історія, культура, ідентичність»  запропонували майстер-клас із приготування чорноморського борщу з дегустацією від Одеського обласного центру української культури та Одеського вищого професійного училища морського туристичного сервісу. 


 
На жаль, книгозбірня не поцікавилась 800 сторінковою книгою, яка вийшла 2021-го у сусідньому Миколаєві - «Борщ з бичками: народна історія Вітовсько-Богоявленського краю» (2021 р., 812 с.). Видавець Ірина Гудим, знову посприяла збереженню нематеріальної спадщини українців. Автор - мешканець Корабельного району Валерій Коба (колишній начальник Миколаївського міського управління міліції).
Того дня у бібліотеці відбулась міні-лекція Валентини ВІТОС про різноманіття українського борщу – об'єкту нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Багато одеситів вперше скуштували той борщ з бичками.
В.Інгульска.



Немає коментарів: