четвер, 29 червня 2023 р.

Генерали на Москві без громадян - утилізуються



Як ми й прогнозували, постановка з заколотом ватажка "музикантів"(так звуть на сленгу війська ПВК "вагнер") виявилась піарною складовою бунту генералів. Тепер, коли їх почали "пакувати" на Лубянку треба очікувати дивних обвинувачень. Заколот на користь марсіан мабуть залишать на майбутне, а ось підтримування України ми таки почуємо. Процес розвалу агресивної росії активно розпочався.

Чи не першим "пішов на кічу" генерал-армагедон Суровікін, роль якого у ракетних обстрілах цивільної інфраструктури України - вирішальна. Його досвід сирійської "м'ясорубки" взяли й перенесли в центр Європи. Якщо б не українські ППО, то були б наші міста всі як той Алеппо. Цілі у закулісному зіткненні в цього терориста мабуть були одні - гроші. Доларовий мільйонер захотів стати мільярдером. Те, що операція по зміщенню Шойгу мала більше у своєму складі "фронтмена" пригожина та одного генерала - це вже з'ясували навіть американські журналісти. Що хотіли отримати інші співучасники?

По різному.

Владу у війні, контроль за бюджетними потоками - інші, вплив на російську політику - треті. І ось цих - якраз політичних бенефіціарів невдалого путчу ми поки не бачимо. А вони - є. Незважаючи на те, що інститути російської держави імітаційні, про задоволення его там пам'ятають серед еліти. Варто мабуть, згадати тих з "верхівки", хто "затих" під час походу "вагнерів" з України транзитом через Ростов на Москву. Щось давно балакучого Кірієнко, наприклад не було чутно?! А ще - Марго з RT якось довго "паузу тримала"?

Але нам своє робити!

Військова перемога України цілком рішуче вплине на політику Московії у післявоєнний період. Тих, хто формував би демократичний порядок денний, дружній до України - там немає. Всі "бесогони" мають слідом за Пу свій шлях до Гааги, за співучасть диктаторові. Генералам - слід стрілятися, бо власну армію - утилізували. Гебуха почала вже "перепакування", але їм повірить лише не з повна розуму, тільки не пильні українці. Створюються ситуація суцільного владного вакууму. Не треба тільки вже тепер розпочинати змагання: хто самий впливовий. На мій погляд - саме українське громадянське суспільство це той важіль, якого якраз й немає в Росії і вже не з'явиться. Але нам ще стільки вдома роботи!.. Не роби як Лукашенко.

С.Лиманов.



Немає коментарів: