середа, 14 червня 2023 р.

Долучайтеся до збору книжок для нашої малечі в Європі!

Мітя Ковбасюк розповідає як передати дитячі книжки у Лейпціг


Школа культури сусідства запрошує взяти участь у книжковій культурній ініціативі. Її мета - надати можливість читати своєю рідною мовою тим, хто вимушено виїхав з України, та познайомити з українською літературою мешканців Лейпцігу. Книжковий сусідський міст: «Одеса — Лейпціг» збирає художні книги для дітей віком від 3 до 12 років, які повинні бути цікавими, гідними транслювати українську культуру, бути у відмінному стані. Книгу можна купити або обрати у власній домашній добірці.


Пропонується написати також власне невелике звернення для тих, хто буде читати чи просто гортати цю книгу. Ваші слова будуть надруковані на листівці і перекладені німецькою. Лейпцизька міська бібліотека розмістить ці книжки у відділі української літератури, і вони будуть доступні для всіх читачів міста.

Громадська ініціатива має зазвичай більшу ефективність, ніж адміністрованні держслужбовцями. Тому мультиплікація таких дій - не забариться. Сотні тисяч юних українців закордоном мають отримувати культурну підтримку з батьківщини.


Передавати книги можна до 19.07. Перші книжки передали навіть з Полтави.


Збір книг вже розпочався! Ми просимо вас взяти участь, - принести книги для дітей та дорослих у дуже гарному стані. І кожна передана вами книга стане символом нашої вдячності та наведення культурного містка між народами Німеччини та України.


Немає коментарів: