неділя, 11 червня 2023 р.

Відбулася прем’єра вистави за романом Івана Багряного





У Київському національному академічному театрі оперети відбулася прем’єра вистави «Тигролови» за однойменним романом Івана Багряного у постановці режисера Сергія Павлюка.

Довгоочікувана прем'єра!
Генеральний директор - художній керівник театру Богдан Струтинський розпочинаючи прес-конференцію з нагоди прем’єрного показу зазначив, що мюзикл «Тигролови» пронизаний філософією екзистенціалізму. Як і в романі Івана Багряного, ми відчуваємо справжні причини боротьби людини за свою свободу, боротьби з тоталітаризмом. Що ми маємо на сьогоднішній день? Маємо віковічну боротьбу українців з ворогом, який знищує нашу ідентичність, культуру, землю, народ... Ми всі це проживаємо сьогодні. Але головним меседжем, лейтмотивом усього твору є віра в перемогу, а саме: «Сміливі завжди мають щастя!»
Головний герой твору – Григорій Многогрішний, український інженер-авіатор, засуджений на 25 років таборів за любов і відданість батьківщині, знаходить у собі сили боротися й перемагати. При цьому не втратити гідності, зберегти людяність і любов до життя.
Враження від перегляду постановки перевершили всі можливі очікування. Автори запропонували глядачеві нове явище в театральному мистецтві – український мюзикл. 
Захоплює оригінальний погляд режисера-постановника Сергій Павлюк на творчість Івана Багряного. До речі, це вже не перше звернення митця до творчості Багряного. Раніше була постановка на сцені Черкаського театру вистави "Сад Гетсиманський".
Приголомшливі ефектні декорації яскраво підкреслюють кожну дію акторів.
Автори лібрето та композитори: Кирило Бескоровайний, Антон Гуманюк та Богдан Решетілов обрали цікавий динамічний стиль спілкування з глядачем, який виявився дуже вдалим. Вони запропонували багато добірної, можна сказати, шлягерної музики.
Прекрасний дебют молодої мисткині – художниці з костюмів А. Шкрогаль.
Глядачі співпереживали, хвилювалися разом з героями упродовж всього театрального дійства. Дві дії мюзиклу пролітають на одному диханні.
Овації акторам! Браво! Бравіссімо усій команді Національної оперети України, усім причетним до створення мюзиклу «Тигролови!»


#ТеатрОперети#мюзикл#тигролови


Немає коментарів: