середа, 31 травня 2023 р.

Одесити дивуються призначенню люстрованого прокурора




БЕЗПЕЧНИЙ ФАКТ БІОГРАФІЇ

Почитав біографію Олега Кіпера, якого призначено начальником Одеської області. У принципі – типова для випускника «Ківалівки». Таємні повороти долі, збита машиною дитина, ухиляння від суду, купа нерухомості по місцях його прокурорщини, заступництво Єрамака, дружина з російським паспортом, тривалий закордонний відпочинок під час війни, безліч викривальних статей про нього в українській пресі… Загалом тип особистості проглядається. Єдиний безперечний факт біографії – народження у селі Кодимського району. По цьому питання не виникає.

О.Прилипко.

А гастроблогер Ю.Сущенко пише: Профдеформація. В Одесі новий голова ОВА - Олег Кіпер.

Що пишуть одеські колеги- журналісти:
За часів Януковича Кіпер був заступником начальника Головного слідчого управління ГПУ, куди його призначив тодішній генпрокурор Віктор Пшонка…

Про що пишу я:
Кіпер. Німецьке призвіще, що у перекладі з польської означає «дегустатор вина». До речі, народився пан голова на Кодимщині, тобто на Поділлі. А це вже не секрет, що Поділля із давніх часів було винним регіоном.

Але є ще й інша версія.
Кіпер — це цілий оселедець, невелика жирна риба, розрізана у формі метелика від хвоста до голови вздовж спинного хребта, випотрошена, яку посолено або маринована та піддано холодному копченню на тліючій дерев'яний стружці.



Немає коментарів: