пʼятниця, 5 травня 2023 р.

Як позбавитись зайвих речей й зробити добре діло



В Одесі розпочалися перші теплі дні. Із першими ласкавими променями сонця, одесити розпочали змінювати свої гардероби. Але що ж робити якщо є старі речі, яких необхідно позбутися? Куди їх віддати? І кому вони потрібні?
Почати глобальні зміни легко, для цього варто розібрати свою шафу з одежею!
 Як же це зробити?
Для початку, радимо повністю спустошити свою шафу та протерти від пилу всі полки, адже чистота – запорука здоров'я! Далі необхідно перевірити усі вішалки на цілістність. Краще, коли вони всі однакові, це надає гармонію серед речей, які знаходяться в шафі.
Якщо речі у гарному стані, але Ви їх не носите, відкладіть на якийсь час. Припустимо, на місяць. Через цей час проаналізуйте свою поведінку. Чи наділи Ви ці речі хоч раз за цей час? Якщо ні, то краще їх позбутися.

Як конкретно позбавитися зайвих речей? 

Якщо одежа сильно стара та поношена, то, звісно, її краще викинути. А ось якщо її ще можна носити, то просто залиште їх в контейнері для збору речей "Речі, які допомагають".
Однак, у багатьох модниць трапляється така ситуація, коли річ просто висить в шафі і займає місце, а все через те, що внутрішній голос так и каже, що «Одного разу буде день, коли дане плаття буде як ніколи доречі», а цей день все ніяк не наступає. Що ж робити в цьому випадку?
«Звільни свою шафу і зміни життя інших!» - так звучить головний месседж организації «Речі, які допомагають». Головна мета проєкта – це подовжити життєвий цикл одежі і допомогти більшій кількості людей перейти до осознанного споживання одежі.
В різних районах міста розміщені бокси, куди здати одежу може кожний бажаючий. Після збору всі речі обов'язково проходять стирилізацію. Часть з них відправляється в ДОБРОбутик (вул. Грецька, 1А) для перепродажу. За виручені кошти закупляють медичне обладнання для лікарень міста.
Вся інша одежа развозиться по будинках для літніх людей, школам-інтернатам для того, аби їх отримали ті, хто потребує їх особливо, а також віднедавна і переселенці мають змогу отримати ці речі за зниженими цінами.
Пам'ятайте, що допомогти — не важко! И що добро, проявлене Вами від щірого серця, обов'язково до Вас повернеться!
Ю.Ширяєва.


Немає коментарів: