середа, 12 квітня 2023 р.

Розквітлі магнолії. Де в Одесі сфотографувати їх квіти?




Магнолія здавна вабила красою свого цвітіння. Справжня аристократка в рослинному царстві, вона – одна з найбільш популярних квіток в Китаї, Кореї та Японії і є візитною карткою цих країн. Там вона символізує весну, жіночу чарівність, повагу до краси, а також вважається квіткою цнотливості і має релігійне значення. За фен-шуй магнолія означає любов, насолоду та вишуканість.
Магнолія - одна з найстаріших рослин на Землі. Перші представники цього виду з’явилися ще за часів динозаврів на сході, південному сході Азії та біля острова Нова Гвінея. На сьогоднішній день вони широко розповсюджені в Європі. Відомо близько 200 видів цієї рослини.




Окрім того, в Японії є традиція щорічно відвідувати місця цвітіння магнолій з рідними, насолоджуючись її чарівними ароматами. Одесити мають нагоду полюбуватися цими екзотичними квітами в рідному місті.

Цвітіння магнолії на вулицях та в парках Одеси вже розпочалося. Знайти їх аби сфотографувати дерева у найкрасивіший момент року можна за такими адресами:

Стамбульський парк;


Дворик Кірхи на Новосельського, 68;


Центральна алея Аркадії;


Меморіал на 411 батареї;


Ботанічний Сад на Французькому бульварі.

Слід попередити: цю квітку не можна нюхати, адже магнолія- це отруйна рослина. Її солодкий аромат здатний викликати головний біль та запаморочення.

Варто зазначити, що магнолії погано переносять дощі, адже їх квіти передчасно в’януть та втрачають пелюстки. Отож, не гайте часу і встигніть помилуватися витвором природи.
Ю.Ширяєва.
Фото автора та С.Лиманова.



Немає коментарів: