вівторок, 28 березня 2023 р.

Пентагон закликає Кремнієву долину приєднатися до лав виробників зброї


Пентагон прагне залучити стартапи з Кремнієвої долини до своїх зусиль для фінансування та розробки нових технологій озброєння, оскільки США намагаються йти в ногу з військовими розробками КНР. 

Поштовх до залучення приватного капіталу відбувається на тлі занепокоєння тим, що консолідація оборонної промисловості США призвела до залежності від кількох великих компаній, які покладаються на державне фінансування досліджень, і це перешкоджає інноваціям.

Нещодавно адміністрація Байдена запросила 115 мільйонів доларів на фінансування нового підрозділу Пентагону, який покликаний залучити більше інвестицій, зокрема венчурного капіталу, у компанії, що виробляють технології та продукти, які вважаються критично важливими для військових. Це остання з низки зусиль Пентагону зі збору ідей поза традиційним оборонним сектором.
Міноборони протягом багатьох років виявляло зацікавленість у співпраці з нетрадиційними постачальниками в технологічній галузі, але успіхів було небагато. Це змінилося в 2016 році, коли стартап програмного забезпечення Palantir подав до суду, щоб конкурувати за контрактом Пентагону.
Стартап, який розробив систему, яка дозволяє користувачам переглядати великі набори розвідувальних даних, стверджував, що у нього є вже існуючий продукт, який Пентагону слід розглянути, а не розробляти систему на замовлення. Стартап переміг.
«Це був переломний момент для приватних компаній», — каже Стівенс, який є співзасновником Anduril Industries, стартапу, що виробляє дрони та системи спостереження.
Ці компанії продемонстрували, що Пентагон є ринком, відкритим для стартапів, сказав Гілман Луї, виконавчий директор і співзасновник America’s Frontier Fund, який інвестує в технології для вирішення проблем національної та економічної безпеки.
«Молодші інноваційні компанії домінують у кібернетичному просторі, ШІ та ПЗ», — пан Луї.


Немає коментарів: