вівторок, 7 березня 2023 р.

Від вигорання на роботі треба лікуватись




У хабі «Медіабаза. Одеса, Херсон» відбувся психологічний тренінг «Вигорання журналіста та робота з людьми, які пережили горе». Тренінг проводив клінічний психолог і гештальт-терапевт Олексій Тихолаз. Південноукраїнські журналісти що завітали на 1-й захід мають розрив у досвіді близько 30 років, але всі завзято вчились навичкам роботи в стресі. Ну а головне, опановували техніки тілесної та інших практик  психотерапії.


Познайомились з досвідом один одного та поняттями психотравми, травматичного стресу, кризи. Відпрацьовували навички роботи з людьми, які пережили психотравматичну подію.
Тілесні механізми та ресурси тілесності в роботі журналіста очікувано стали найпопулярнішими темами дуже короткого семінару. Організатори з ІМІ планують надалі продовжити такі допоміжні заходи.


Кожна вітчизняна редакція та журналіст за цей рік мали стільки стресоутворюючих (мяко кажучі) прикладів, що вкрай важливо для ментального здоров'я проводити просвітницькі та терапевтичні заходи. Війна ще триває, а це вимагає від бійців інформаційного фронту бути в тонусі.
В.Ніколаєв.


Немає коментарів: