пʼятниця, 3 березня 2023 р.

Британці дізнались як працювали в окупації українські журналісти




Своїми враженнями від 4,5 місяців роботи в окупації учора під час британсько-українського вебінара, присвяченого річниці повномасштабного російського вторгнення поділилася головна редакторка онлайн-видання «Кавун.City»з Херсона Євгенія Вірлич.

«Окупанти з перших днів розпочали переслідування всіх проукраїнськи налаштованих жителів міста. Вони мали в своєму розпорядження списки журналістів, публічних осіб, активістів. Ходили по їхніх домівках, викрадали людей, і багато хто з цих викрадених досі залишається в полоні», – сказала журналістка.

Євгенія Вірлич додала, що, працюючи в окупованому Херсоні, мусила переховуватися в квартирах знайомих, які поїхали з міста раніше. Суттєву допомогу в роботі їй надали НСЖУ та міжнародні фінансові донори. Нарешті і Євгенії довелося виїхати. А коли після визволення Херсона вона побувала вдома, то сусіди розповіли, що окупанти декілька разів приходили до неї.
Євгенія додала, що їй пощастило більше за багатьох інших херсонських колег, таких як Анжела Слободян і Жанна Кисельова, які багато днів провели в російській неволі.


Немає коментарів: