"Щоб приготувати звичайний борщ, потрібно близько 45 хвилин. А нашу дегідровану страву “борщ з куркою” достатньо залити кип'ятком в термопакеті з кліпсою й почекати 5 хвилин. Тому це зручно не тільки військовим, але й людям, які проживають в небезпечних районах, де назавжди є можливість варити щось. Ці страви можна приготувати просто в бліндажі, підвалі», – розповіла Ольга Бєлєнко, підприємниця, рестораторка, засновниця Благодійного Фонду “Перемога.UA”. В кооперації зі ще одним волонтерським проєктом організовано практично новий бізнес-юніт: в просторому приміщенні встановлено придбаний промисловий агрегат для дегідрації. Але шеф-кухар ресторану з однієї з центральних вулиць Одеси готує всю їжу з любов'ю, як для себе. І в цьому - фішка проєкту. Автор був під час презентації на брифінгу у Media Center Ukraine Одеса та скуштував дегідрованої їжі!
В меню 7 страв: борщ, гречана каша з яловичиною, вівсянка з овочами, ячмінна каша, банош, овочевий суп.
Мріє підприємиця також про кооперацію з фермерами-патріотами, яки могли б овочі та м'ясо відвантажувати за собівартістю.
Зараз щотижня ми відправляємо 500–600 порцій на фронт для наших військових. Але ми хочемо збільшити кількість смачного борщу з Одеси, який можна буде скуштувати навіть в розвідці за лінією фронту.”
Отакий стартап з'явився в патріотично налаштованих підприємців, а тим часом згідно з журналістськими розслідуваннями, вартість однієї порції з військового котла зростає. Вона давно вже обійшла середню в прайсах столичних кафе… Може варто ширше на аутсорс з годування війська справжніх підприємців залучати, а не друзів начальника з тилового забезпечення?!
В.Головченко.
Фото автора та Медіацентру.
Немає коментарів:
Дописати коментар