середа, 22 лютого 2023 р.

Одеська школа операторів дронів Free Air продовжує готувати пілотів



Цю елегантну дівчину одесити могли бачити з телеекранів місцевих телеканалів як журналістку. З квітня минулого року вона директорка школи Free Air “Вільне повітря”.

За цей час школа підготувала понад 5000 пілотів БПЛА. Експерти вже назвали теперішню війну "війною дронів". Дійсно дуже важливо, щоб безпілотним летаючім апаратом вміли користуватись майже, як АК. Чим більше підрозділів мають "очі" в небі, тим більше неушкоджених буде у війську. Нині захисники України активно використовують дрони для виявлення та знищення об’єктів російської армії. Тому потреба в навчанні операторів БПЛА залишається високою.
Військові, правоохоронці та рятувальники можуть пройти навчання в одеській, як й інших школах безплатно. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Мішель Арманд.

- Курс навчання складає п'ять днів. Перший день - це теорія для всіх. Тому що до нас приходять люди, яким потрібно навчатися швидко, щоб виконувати завдання на фронті. Й до нас приходять різні люди, тому що керувати дроном у цивільному житті, на весіллях чи днях народження, і виконувати завдання на фронті… Для цього потрібні різні навички”, – додала Мішель Арманд.

 

- Всі в повітрі при несприятливих умовах під час навчання літають. На різних "пташках". Більшість наших випускників - дівчата. Я дуже рада що ми ще не маємо втрат серед них.
Цивільних поки в цій незвичайній льотній школі не вчать, як і журналістів. Тепер всі хто в строю - можуть опановувати високі технології, щоб бути більш ефективним воїнам. Досить в комп'ютерних іграх "перемагати" космічних звірів. В наш дім мутанти пропаганди з півночі рік як втомились - треба їх знищувати та виганяти з України.
В.Головченко.


Немає коментарів: