вівторок, 7 лютого 2023 р.

Стає все очевидніше, що українські сили можуть звільнити Крим



Генерал Бен Ходжес добряче так  пояснив про Крим в ефірі CNN.

"Я не можу уявити ситуацію, в якій це було б хорошою ідеєю для України відмовитися від Криму. Крим є вирішальною частиною цієї війни. Україна ніколи не буде стабільною, захищеною чи безпечною, допоки російські сили окупують Крим. Україна ніколи не зможе відбудувати свою економіку, допоки російський флот базується в Севастополі і перешкоджає руху з та в Одесу. Тож із точки зору того, що є вирішальним - як ми можемо тиснути на Україну, щоби вона відмовилася від Криму?" - зазначив екс-командувач військами США у Європі.


Він також відкинув будь-які аргументи про те, що у випадку Криму Росія просто "забрала своє" (це для тих, хто каже, що до 1954 року Крим був російським). "Всі, зокрема й США, визнають, що Крим є суверенною частиною України. Тож ніяких суперечок довкола того, чи є Крим частиною України, насправді немає", - каже американський генерал.




Бен Ходжес висловив упевненість у тому, що українці продовжать боротися за звільнення Криму. Він, як і раніше, наполягає на тому, що півострів треба деокупувати цього року, допоки зберігається високий рівень підтримки Заходу. 


До слова, наприкінці січня Бен Ходжес написав про Крим у The Economist. "Оскільки Крим має вирішальне значення, і оскільки стає все очевидніше, що українські сили можуть звільнити Крим, Україна не повинна зараз вести переговори. Росія ніколи не погодиться віддати Крим. Україна має воювати за звільнення Криму", - написав він і пояснив, яким чином можна звільнити півострів.

Як? Наведу цитату:

По-перше, Україна має ізолювати Крим за допомогою високоточної зброї великої дальності та бронетанкової техніки. Ізоляція вимагає зриву, а потім і розриву єдиних двох наземних ліній зв’язку, які з’єднують Крим із Росією: Керченського мосту та сухопутного мосту з Ростова в Росії через Маріуполь і Мелітополь в Україні до Криму.

По-друге, Україна має завдавати удари по критично важливих цілях на Кримському півострові протягом місяців, доки перебування там російських повітряних, сухопутних і військово-морських сил стане неможливим. Точні удари по Севастополю, Джанкою та Сакам зроблять ці дуже вразливі військово-морські бази, пункти логістики та авіабази непридатними для російських сил. Це, а не звичайна фронтальна атака на всю російську оборону в регіоні, змусить російські сили залишити Крим.


Немає коментарів: