понеділок, 27 лютого 2023 р.

Жертви імперського минулого на Миколаївщині

Березнегувате розтрощено агресором, але не позбавлена артефактів "совку"


У владі Березнегуватого продовжує діяти осередок "руцкава міра".
Рік війни з імперською Росією обстріли Березнегуватого не змінили настроїв у владних кабінетах. Вони порушуючи закон про декомунізацію продовжують оберігати символи советскої імперії. Голова громади Сергій Бойко ігнорує звернення громадян, продовжує порушувати закон і відмовляється демонтувати радянські символи. Голову осередку Народного Руху Валерія Фалілеєва навіть арештували за те, що він хотів допомогти владі демонтувати прикордонний імперський стовп. 
Голову громади, мабуть, переповнює гордість за радянську імперію, яка вела загарбницькі війни по всьому світу. Він, мабуть, вважає себе наслідувачем "славного совєцкого" минулого тому імперські символи продовжують стояти в селищі.

 

Пам'ятна стела російській ВДВ до 90 років, яка нині веде безславні бої проти Українських Збройних сил. Він, мабуть, буде заперечувати, що Україна більше 3 століть була колонією у складі російської а потім радянської імперії. Сумно, що в селищної ради не знайшлося коштів на заміну назв вулиць. 


І це одна із причин чому Росія прийшла приростати територіями, де так берегли пам'ять про хороших руських та її історію.
Ю.Діденко.

Немає коментарів:

Дописати коментар