середа, 21 грудня 2022 р.

ЄС посилює можливості Міжнародного кримінального суду з обробки цифрових доказів




Європейська комісія та Офіс прокурора (OTP) Міжнародного кримінального суду (ICC) уклали угоду про посилення можливостей судів з обробки цифрових доказів у відповідь на чимраз все більші глобальні потреби.

Згідно з угодою Європейський Союз (ЄС) надає 7,25 мільйона євро на реагування на кризу, щоб допомогти OTP ефективніше обробляти нові форми доказів.

Завдяки підтримці ЄС прокуратура може розширити свою інфраструктуру зберігання та обробки даних і створити додатковий аналітичний і судово-медичний потенціал. Це включає програмне забезпечення для автоматичного транскрибування відеодоказів, що дозволяє слідчим систематично шукати велику кількість доказів. Крім того, штучний інтелект можна використовувати для значного покращення можливостей аналітиків фільтрувати та шукати відео- та аудіоматеріали.

Розширені можливості МКС щодо цифрових доказів сприятимуть слідчій роботі суду в усіх ситуаціях, включаючи розслідування внаслідок агресійної війни Росії проти України. Розслідування було розпочато прокурором МКС Карімом А.А. Ханом К.С. після передачі ситуації в Україні до МКС 43 державами-учасницями. Цей захід також підтримає потенціал ICC в інших регіонах.

Немає коментарів:

Дописати коментар