четвер, 15 грудня 2022 р.

Фотовиставка «Нескорені» одеських фотографів Ліберових мандрує Україною



Нескорені – це вільні, сміливі та сильні українські захисники, рятувальники, лікарі, волонтери, котрі кожного дня захищають незалежність України.

Основна ідея фотовиставки – продовжувати підтримувати увагу суспільства до війни і голосно говорити про наслідки військових дій через документальну фотографію задля рефлексії та переосмислення.

У рамках відкриття фотовиставки у Тернополі, 11 грудня відбулась творча зустріч з фотографами Костянтином і Владою Ліберовими, де автори поділились досвідом знімання фотографії воєнного часу:

«Наша глобальна мета – щоб про війну в Україні ніхто не забув. Так, можливо, у нас немає таких ексклюзивів, як у великих інформаційних агенцій, натомість у нашій роботі багато щирості. Головне, чого ми досягли на сьогодні – це довіра з боку військовиків. Хлопці вже не бояться нас пускати туди, де перебувають, і показувати свій побут. Вони знають, що ця інформація залишиться конфіденційною, а світлини стануть частиною їхніх сімейних архівів, а не надбанням громадськості.

Наше єдине прохання – говоріть про війну, не забувайте про військових та людей, які постраждали. А ми щасливі, адже разом і продовжуємо займатися улюбленою справою, хоч і в новому ключі».


Немає коментарів: