четвер, 29 грудня 2022 р.

Мутки навколо глиноземного у Миколаєві



Під час війни в управління АРМА передано значну кількість вартісних активів, у тому числі великих компаній та підприємств, які, за даними правоохоронних органів, мають зв’язок з громадянами рф та діяльність яких є одним із джерел фінансування російської агресії проти України.


Однак досить часто управління такими активами суттєво ускладнене низкою проблем, які АРМА намагається вирішити в межах своїх повноважень. У цьому контексті показовими є кейси Миколаївського глиноземного заводу, активів «Татнєфті» та компанії «Титан Україна», яку пов’язують з російським державним «Ростехом».

Миколаївський глиноземний завод
▪️Наразі в управління АРМА передано лише корпоративні права низки пов’язаних компаній – «Миколаївського глиноземного заводу», «Компанії «Алюміній України» та «Гуардон Україна». Як відомо, для управління арештованими корпоративними правами необхідна згода власника, у даному випадку – громадян рф. Водночас отримання їх дозволу та комунікація з будь-яких інших питань з кінцевими бенефіціарними власниками можуть бути розцінені правоохоронними органами України як колабораціонізм, за що передбачена кримінальна відповідальність.


▪️З огляду на це, АРМА звернулось до правоохоронців щодо можливості арешту рухомого та нерухомого майна, яке належить згаданим підприємствам. Нині триває підготовка клопотання про арешт такого майна та його передачу в управління АРМА.
Від редакції: маємо надію що це відбудеться в короткій термін, а головне, без процесуальних помилок... З першого разу. Миколаїв дуже сильно постраждав від дій росіян, всі мають понести відповідальність, дерипаска - не виключення.



Немає коментарів: