понеділок, 26 грудня 2022 р.

Крик душі про відносини з новою Херсонською адміністрацією




Вже не вперше стикаюсь із ДУЖЕ неприємною історією.
До Херсона приїздять волонтери з допомогою. Часто без попередження, бо знають: або залишать допомогу у владній структурі, або зв'яжуться зі своїми, бо багато кого знають. І ось яка штука.
Вже тижні два чую від різних волонтерів одне й те саме: коли приїздять до офіційних владних кабінетів у Херсоні або локацій, які владні кабінети просувають як пункти допомоги, там кажуть одну й ту саму фразу — у нас все є, Херсону допомога непотрібна. Так, серйозно! Так і кажуть! Востаннє це було вчора. Не буду казати де, але локацію, де таке сказали, теж знаю.
У мене прохання до всіх охочих допомогти Херсону: не зв'язуйтесь за можливості із представниками влади. Якщо у вас є така можливість, не робіть цього. Я думаю, ви всі вже побачили, наскільки там брехлива інформація, яка не відповідає дійсності. Телефонуйте та пишіть одразу знайомим, особливо якщо маєте знайомих волонтерів. Херсон потребує допомоги! Щодня обстрілюють - щодня люди потребують усього: від харчів і засобів гігієни, до будівельних матеріалів. Я не знаю людей, які отримали від представників влади щось більше, аніж жменю цвяхів. І то, її треба принизливо випрошувати. Всі гарячі лінії допомоги або не відповідають, або зайняті, або там кажуть "у нас нічого немає".
Херсонці щодня стоять у чергах за соціальним хлібом, бо він по 14 гривень. Фото не буде зі зрозумілих причин. Роботи в Херсоні ще дуже мало, а окупація висмоктала багато соків, тому навіть дорослі і справні, які мають сили працювати, часто потребують допомоги. Аптеки в Херсоні не мають достатнього переліку товарів - ми наразі займаємось виправлянням ліків для діток з інвалідністю, то добре знаємо. Навіть просте знеболювальне часто стає проблемою.
Херсонська влада в особі голови ВЦА настільки далека від реалій, що ганяє вуличних торговців, бо вони начебто не мають відповідних документів, а отримати ці документи НЕМА ДЕ і НЕМА ЯК. В той самий час, вулична торгівля - це порятунок для херсонців, бо вона стихійна, там немає скупчень. По скупченнях - ринки, супермаркети - прилітає. І саме туди заганяють недолугі представники херсонської влади.
Будь ласка, любі мої, якщо хочете допомогти, шукайте знайомих у Херсоні. Це зараз дуже просто. Вони вам розкажуть реальну ситуацію. Херсон потребує допомоги! Дуже сильно потребує!
Реальна херсонка.


Немає коментарів: