четвер, 3 листопада 2022 р.

Як живеться іранському бізнесу в Україні?



Після знайомства з "літаючими мопедами", ми вирішили дослідити іранський слід в українському бізнесі. Аналітиками української системи ділової аналітики YouControl було виявлено 863 компанії з іранським капіталом (661 зареєстровані в Києві).
"Ми вважаємо, що владі та бізнесу варто звертати більше уваги на походження учасників підприємств. Адже громадяни країни, котра де-факто допомагає постачанням зброї росії в агресії проти нашої держави, потребують більш детальної уваги та перевірки. Щоб спростити доступ до цієї інформації, ми додали ризик-фактор про наявність "іранського сліду" в експрес-аналіз, який має відбиватися в досьє компанії в системі YouControl." - написав власник компанії Сергій Мільман.
Українські журналісти та дослідники щодня можуть, як робить наша редакція, в цій системі весь час знаходить та перевіряти факти.
Важливо! Наразі в системі вже можна відстежити пов’язаність українського підприємства з країнами-союзницями росії (країнами, які надають зброю росії та/або підтримують її в Генеральній Асамблеї ООН). До таких країн належить: Іран, Північна Корея, Сирія, Нікарагуа, Куба, Венесуела, Ерітрея. Фактор ризику спрацьовуватиме у разі якщо учасник/бенефіціар компанії виявиться громадянином однієї з цих країн або буде зареєстрований на її території.





Немає коментарів: