понеділок, 21 листопада 2022 р.

Миколаїв - місто повертається до життя




Вчора Україна звернулася до міжнародних партнерів з пропозицією приєднати Миколаїв до "зернової угоди". Це дозволить Україні збільшити обсяги вивантаження агропродукції на 2-2,5 мільйони тон щомісяця. До початку повномасштабної війни, з портів Миколаєва виходила третина українського агроекспорту. На тепер більше 20 іноземних теплоходів "застрягли" в портах Миколаївна.

Зі звільненням Херсону та правобережної частини Херсонщини, миколаївські комунальщики нарешті отримали доступ до пошкодженого під час російської окупації водопроводу Миколаїв - Херсон, що забезпечував місто водою і був цілеспрямовано підірваний росіянами після невдалої спроби захопити місто. Попри своє розташування на річці, Миколаїв не може використовувати воду з Буга через те, що забор організовано блище до моря, де солоність зашкалює. Місцева влада наголошує, що прісна вода у Миколаїв повернеться як тільки на Херсонщині  буде налагоджено електропостачання.

Декілька місяців миколаївці жили без централізованого водопостачання - у кранах текла лише технічна вода. Ситуація була настільки тяжкою, що у місті навіть трамваї почали розвозити воду.

Тож, налагоджуючи резервну лінію електроживлення на Херсон, наші енергетики не лише відновлюють життя на нещодавно деокупованих територіях Херсонщини, а і у Миколаєві.

Перспектива додавання Миколаєва до зернової угоди виглядає вельми туманною. Але у разі підключення Миколаєва до зернової угоди, економічна ситуація у країні стане кращою. Буде швидше вивезено минулорічний врожай та звільнено елеватори. Покращиться і торгівельний баланс, дефіцит якого збільшиться на фоні імпорту генераторів та збільшення обсягів закупівлі пального.

@OstanniyCapitalist



Немає коментарів: