неділя, 27 листопада 2022 р.

Маленьке диво посеред блекауту



Одеса наповнена цими днями гуркотом електрогенераторів. Після обстрілів ворогами української інфраструктури - це стало домінуючим звуком міст. А в Літературному музеї мав відбуватись черговий салон оперного співу. І відбувся!



Чарівник Верді, опери якого були на цей раз темою салону, мабуть би здивувався відданості слухачів та солістів. Персонал музею зробив можливим, коли більшість комерційних заходів в місті скасовано - забезпечити зібрання світлом та теплом. Концерт "Всесвіт Верді" або "Gala di Verdi" відбувся у Золотому Залі Літературного Музею. Пам'ятаємо про виданих робітників закладів культури, яки працюють для публіки.


 

Ну а виконання солістів: Анни Шафажинської (драматичне сопрано), Тетяни Анісімової (драматичне сопрано), Олексія Грузина (баритон), Лілії Давиденко (мецо-сопрано) і Юліанни Панченко було як завжди - високопрофесійним. Концертмейстери також попрацювали на славу. Нечисленні, але віддані слухачі отримали велике задоволення, бо посеред війни й мороку отримали можливість прослухати популярні арії з класичних опер італійського композитора.


В грудні чекаємо на нові зустрічі з чудовим співом у Золотій залі Літературного музею.

С.Лиманов.



Немає коментарів: