четвер, 17 листопада 2022 р.

Петиція презумпції невинуватості платників податків




Українська податкова система базується на презумпції вини платника податків перед державою. Усі процедури налаштовані таким чином, що на кожному кроці підприємець повинен доводити, що він не задумав недоброго.
Це не є правильним. Це порушує базові права українських платників податків.

У розвинених країнах підприємцям дозволено робити усе, що не заборонено законом. І тільки якщо в суді буде доведено вину – підприємця чекає покарання. Це називається верховенство права та невідворотність покарання.

Однак, в Україні закони, на жаль, не працюють. Про це яскраво свідчить Індекс верховенства права.

А коли закони не працюють, то законність заміняють тотальним контролем. Як наслідок, чиновнику дають право втручатись в діяльність підприємця та навіть зупиняти його роботу, бо вважається, що немає нічого більш важливого ніж доходи бюджету.

Саме тому разом з друзями й партнерами з Ціни Держави запускаємо важливу петицію.

Ми заявляємо, що цей підхід потрібно змінити. Робота держави в першу чергу полягає у побудові ефективної системи верховенства права. Держава не має права перекладати свою неспроможність забезпечити невідворотність покарання на плечі підприємців. Робота підприємців – створювати робочі місця і розвивати економіку. Робота держави – слідкувати за законністю і не заважати підприємцям робити свою справу.

Ми декларуємо права платника податків, які в Україні не дотримуються і за які ми будемо боротись. Держава ніколи добровільно не поступиться у цьому питанні – тому це повинна бути вимога усіх платників податків, яка об'єднає виборців не залежно від їх політичних уподобань. Адже сильна економіка є ціллю, що об’єднує громадян України.

Якщо достатньо українців підтримають цю вимогу, ми зможемо тиснути та вимагати крок за кроком переглядати усі податкові процедури відповідно до презумпції невинуватості платника податків.

Тому ми просимо підтримати цю декларацію підписом під петицією до Президента України «Визнати право платника податків на презумпцію невинуватості».

Підписуйте!

@OstanniyCapitalist



Немає коментарів: