вівторок, 1 листопада 2022 р.

Пропаганда при вільній журналістиці не спрацьовує


Скільки вже розумних слів промовлено та написано про згубну практику російської антиукраїнської пропаганди. Мільярди Кремль "списує" Соловйовим та Симоньян ще мільйони на різних ноу-нейм американців та європейських ліваків, а Україну весь світ підтримує, а РФ...

Так ворожу країну все більше дезавуює її ж пропаганда. Весь час повідомляють різні кремлівські башти про "підступних" українців, а Захід все шле й шле зброю ЗСУ.

Чому так трапляється?

Що це за війна наративів, яка загострилась у 2014-му році з анексії Криму й частини Донбасу?

Кремлівці вирішили що збереження України в імперському проєкті вкрай важливо. Українці, яки формують свою політичну націю й відновили незалежну державу не бажають знову бути складовою частиною. Це й викликало загалом конфлікт. І хоча політична ситуація в Україні була всі 8 років локального загострення не сприятливою єднанню, але здоровий глузд та чуття єдиної української родини, викликало сплеск солідарності й спротиву загарбникам. Миколаївські екскорабели й львівські контрабандисти однаково люто ненавидять вояків-рашистів. Їм не треба нічого пояснювати, весь народ бачить хто як тероризує цивільне населення. Фермери сіяли й жали хліб по всій Україні, знову зібрали дуже пристойний врожай. Залізничники не зупинялись ні на годину. Підприємці зі сходу й півдня, Харкова перевезли виробничі можливості й на заході України відтворили їх. Більшість тих, хто сховався від війни у Європі продовжує співпрацювати з батьківщиною.

На кого "працює" пропаганда рашистів в Україні?

Найбільше здається, що своєю цільовою авдиторією ворог обрав "радянських людей". Це люди 65+ які ностальгують за періодом свого життя, коли вони були молодими й все в них складалось чудово, а грошей вистачало й ковбаса була по 2.20. Було й змінилось!

Чого ніяк не второпають пропагандони кремля, що адаптивність українців за роки незалежності підвищилась. А вільна думка, яка поширювалась 30 років не дала мізкам "запливти жиром". Земляки вчились медіаграмотності й медіагігієні  в той час, поки росіян й поневолені народи їх недоімперії "завантажували" образами з телезомбіящика. Українська журналістика вчилась, але й робила вправи на критичне мислення, шукала відповіді й нових героїв. А що робила медіа-обслуга в Москві? Вони "вірою й правдою" заробляли гроші, не переймаючись сенсами. Були б статки й нові мешти. Замасковані під лібералів та "дудей" були вигідні путінському режиму, тому й "світились", але нарід їм не довіряв, як і більшість українців. Радянська інтелігенція ніколи не була впливовою в суспільних відносинах. Скоріше фон створювала - імітаційний. Тому і гроші на пропаганду, втрачені кремлівцями й на контрпропаганду теж. Хоча, чому втрачені?  Їх на всіх поверхах фсбшно-інформаційної влади "тирили", викрадали, ховали... Готелі та будинки в Чорногорії та Криму, Геленджику та Одесі що будували реальні інвестори?! Не смішить! Більшість активів, яки з невідомо яких статків створено за минулі 20 років в тому числі в Європі - реальний слід вкладання купи грошей в пропаганду. Українські журналісти розслідувачі вже десятки таких "активів" підсвітили. Пошук манкуртів, що допомагали "засвоювати" "розпиляні" росіянські гроші в Україні тривають. Будьте спокійні. Як зазначив якось Олексій Арестович:  - ми нація контррозвідників! Тому варто терпіння набратись. Серіал з викриття активів ворога, якими можна компенсувати матеріальні втрати України - розпочинається. Тисячі українських журналістів, яки працюють в тилу й на передовій цієї війни залюбки фактчекінгом займуться. Ну а розподілена медіаплатформа 21-го сторіччя тільки допоможе нам в цьому. 

Постмодерн український значно живіший за архаїку імперських московитів. Тому зливайте воду, гопники! Збройні сили України й весь корпус сил оборони значно краще воюють, а нація їх не тільки підтримує, а й тримає стрій. Ця українська солідарність - постала на генетичному потягу до волі. Ворог має вмерти, бо прийшов до нас по наше непрохано. Хоч би яких фашистських байок він наслухався, українці чинять спротив до останнього!.. 

В.Головченко.



Немає коментарів: