середа, 5 жовтня 2022 р.

VIII Міжнародний одеський літературний фестиваль відбудеться у Батумі



Цього року VIII Міжнародний одеський літературний фестиваль відбудеться у м. Батумі, Грузія, з 5 по 8 жовтня 2022 року. У Батумі виступатимуть автори з України, Грузії, Німеччини, Італії, Швейцарії, Польщі, Румунії, Туреччини та Південної Африки. У програмі фестивалю – грузинсько-українські поетичні читання, програма дитячої літератури, презентації нових романів, дискусії та перекладацький майстер-клас. Російська загарбницька війна проти України та її вплив на світ стане головною темою цьогорічного фестивалю. Фестиваль пройде у гібридному форматі. З онлайн програмою можна ознайомитися на сайті події (час подій – місцевий. -1 для Києва)
У день відкриття 5 жовтня, Енн Епплбом виголосить вступну промову та відбудеться прем'єра фільму "Голоси про війну" Норберта Крона та Ульріха Шрайбера. У фільмі знялися автори, які висловлювалися про війну в Україні, зокрема Маргарет Етвуд, Ілля Камінський, Андрій Курков, Дженніфер Клемент, Деймон Ґалґут та нинішній президент Міжнародного ПЕН-клубу Бурхан Сомнес.



Організаторами фестивалю є Фонд Петера Вайса для мистецтва та політики (Німеччина), Літературна ініціатива Грузії та видавництво "Книги в Батумі". Він організований за підтримки Державного міністра культури та ЗМІ (BKM), Фонду Конрада Аденауера (Німеччина), Фонду Яна Міхальського (Швейцарія), Міністерства культури, освіти та спорту Автономної Республіки Аджарія, Батумського муніципалітету та Батумського державного університету ім. Шота Руставелі, а також продовжує співпрацю з Одеським академічним українським музично-драматичним театром ім. В.Василька. З 2015 року організаторами фестивалю є Ганс Рупрехт (Швейцарія) та Ульріх Шрайбер (Німеччина).



З повною програмою фестивалю можна ознайомитися на офіційному сайті: http://litfestodessa.com/програма.

Інформаційні партнери фестивалю: Ajara TV and Radio, Batumelebi/ Netgazeti



Немає коментарів: