неділя, 23 жовтня 2022 р.

Виставка в одеському Міському саду «Війна ще не закінчилася»


З 24 лютого 2022 року після повномасштабного вторгнення Росією, життя українського народу раз і назавжди змінилося. Люди, які постійно жили в мирі та спокої не могли усвідомити, що їм доведеться просинатися від потужних вибухів. За даними ООН з першого дня війни і до 2 жовтня в Україні зафіксовано загибель 6114 тисяч цивільних осіб. Попри страх та сльози кожен намагався вберегти нашу країну. Люди виходили на дороги, де їхала орки та зупиняли їх всілякими способами, аби врятувати життя інших. Мета цієї виставки полягає у відображенні історії, фізичної та інформаційної агресії ворога, фронт на якому наші захисники воюють і віддають своє життя, оберігаючи нас від небезпеки. 
Починаючи з 2014 року росіяни заперечували свою участь у діях, які відбувалися на Сході й намагалися вийти «сухими з води». З першого дня повномасштабної війни було вбито 40 українських та закордонних журналістів. Окрім цього списку щонайменше 14 журналістів зазнали поранень, 18 – були викрадені та 14 – зникли безвісти. 
РФ намагалася обмежити доступ до інформації. Для цього вони регулярно завдавали ударів по телевежах різних міст. 
На окупованих територіях, росіяни встановили своє обладнання і почали транслювати пропаганду. Після цього вони розпочали цілити своїми ракетами по нафтопереробним заводам, таким чином намагалися лишити нас без палива. Під час евакуації дорослих та дітей в один із залізничних вокзалів влучила ракета. Внаслідок цього померло сотня людей, а на тому місці лишилися тільки дитячі іграшки залиті кров’ю. На світлинах відображено більшість подій, через які нам довелося пережити. 
Також є фото загиблих іноземних журналістів та тих, хто потрапив у полон. Текст, що знаходиться на стендах написаний державною мовою. Поруч з ним автори дублюють його англійською мовою, бо у нашому числі є закордонні колеги, які сюди приїздять і роблять свої репортажі, показуючи істину щодо цієї війни. У день відкриття в Міському саду було багато відвідувачів та журналістів, які висвітлювали цю подію. Зараз відвідувачів не так багато, тому можна без поспіху зупинитися та роздивитися фотографія, прочитати історії про наших героїв.
Олександр Лазеба. Фото автора


Немає коментарів: