«Якщо ми будемо їсти українську їжу, то ми станемо українцями». Як шеф-кухар Євген Клопотенко повертає українську кухню на світову карту.
У сьогоднішньому випуску 🇬🇧британської газети The Guardian - розповідь про ще один фронт боротьби із росіянами - відновлення почуття ідентичності українського народу через відродження традиційних українських страв.
У меню його ресторану такі страви, як салат із буряка та оселедця з копченою грушею з Одещини, карпатська оленина та десерт під назвою «Херсон — це Україна».
І, звичайно, Клопотенко частує борщем. У його випадку - з домішкою сливового варення, щоб збалансувати кислинку буряка.
Євген Клопотенко наполягає, що це українська страва, а не російська. Як і багато аспектів української культури, вона була поглинена та привласнена Радянським Союзом протягом 20 століття.
«Єдине, навколо чого об’єднується ця країна – це борщ. Ніхто в Україні не скаже: «Я не люблю борщу».
🗞 #пресапроУкраїну
Немає коментарів:
Дописати коментар