субота, 29 жовтня 2022 р.

Борщ - код української нації




«Якщо ми будемо їсти українську їжу, то ми станемо українцями». Як шеф-кухар Євген Клопотенко повертає українську кухню на світову карту.
У сьогоднішньому випуску 🇬🇧британської газети The Guardian - розповідь про ще один фронт боротьби із росіянами - відновлення почуття ідентичності українського народу через відродження традиційних українських страв.

У меню його ресторану такі страви, як салат із буряка та оселедця з копченою грушею з Одещини, карпатська оленина та десерт під назвою «Херсон — це Україна».

І, звичайно, Клопотенко частує борщем. У його випадку - з домішкою сливового варення, щоб збалансувати кислинку буряка.

Євген Клопотенко наполягає, що це українська страва, а не російська. Як і багато аспектів української культури, вона була поглинена та привласнена Радянським Союзом протягом 20 століття.

«Єдине, навколо чого об’єднується ця країна – це борщ. Ніхто в Україні не скаже: «Я не люблю борщу».

🗞 #пресапроУкраїну

Немає коментарів:

Дописати коментар