неділя, 2 жовтня 2022 р.

Оперне мистецтов як засіб реабілітації

В Літературному музеї Одеси в  Міжнародний день музики відкрився музично-літературний салон "Bel Canto"! Протягом року, щомісяця будуть проходити тематичні зібрання, на яких публіці запропонують знайомитись з різними зразками оперної творчості.

На відкритті було представлено найкращі дуети з опер та оперет.





Чи не єдиним вигуком в галереї цього дня лунало: Браво!

Дійсно, майстри оперного співу, яких зібрала до участі в презентації Салону - керівник проєкту Юліана Панченко задовольнили смаки публіки. Було відібрано, по-перше, дуже цікаві опери та навіть не дуже відомі в нас оперети. По-друге, високий клас виконавців був насолодою для вух. Ну а галерея стародавнього палацу в якому знаходиться Літмузей створила вельми гарну атмосферу. Все було на досить високому рівні.





Форма творчого спілкування літературно-музичний салон пасує до воєнних часів, коли не бажано збиратись великим загалом, а душа вимагає емоційного підживлення. Тому для тих, хто ще оперу на 3-х актів може "не подолати", такий формат входження до звички слухати bel canto найкращій. 

Дуже добре що у презентаційному концерті, присвяченому дуетам взяли участь не тільки відомі солісти, як Анна Шафажинськая (драматичне сопрано), але й молоді виконавці.

Наступний салон вже наприкінці жовтня:



В.Головченко(фото автора)



Немає коментарів: