середа, 5 жовтня 2022 р.

Захисникам московської мови і культури




Захисники московської мови і культури:как же ви можетє запрєщать в Україні рускій язик, булгакавих, дастаєвскіх, вєдь ви капіруєтє так палітіку путєна, чєм ви тагда атлічаєтєсь ат расіі?🐓

А справа в тому, що в усьому відрізняємося.
Боротися з наслідками кількох століть поневолення і знищення української мови і культури чужинцями на твоїй землі зовсім не дорівнює поневоленню чужих нації і знищенню чужих мови, культури, історії, традицій, звичаїв, релігії на захопленій тобою землі.

Кількість російськомовних українців (бл. 1/3 населення, якщо не більше) у нас досі набагато більша за кількість власне людей російського походження (5-10%). Це свідчить, що багато українців залишаються носіями ворожої культури, нав'язаної їхнім предкам насильницьки. І ми робитимемо все, щоб це долати.

Українська політика національного відродження спрямована в першу чергу на захист українців і вона ніяк не утискає ні російськомовних, ні поціновувачів ворожої культури - вони мають цілу величезну росію, де є свої музеї булгаковим, стоять пам'ятники достоєвскім і вільно розмовляють російською.

Боротися з ворожим це не напад. Це відновлення історичної справедливості. Абсолютно цивілізований, за своєю сутністю демократичний процес лікування того, що було твоїй нації нав'язано силою.

@OstanniyCapitalist



Немає коментарів: