четвер, 13 жовтня 2022 р.

Американський е-журнал розповів історію про загибель фотожурналіста Макса Левіна

 

Світлина Макса 10 березня, яку він встиг в редакцію надіслати

Ед Серотта, американець який сам знімав камерой не одну війну за свою творчу кар'єру, зробив дуже проникливий людяний матеріал про загиблого українського фотожурналіста Макса Левіна. "Фотографія, яка зупинить війну в Україні" вийшов в нью-йоркському Tablet й не тільки розповідає історію співпраці та останній день життя Макса. А ще нарис оздоблено вже фото самого Едварда, який на початку літа сам приїхав в околиці Ірпеня та Боярку, де загинув та було поховано Макса та зняв промовисті фото. Після 11 березня на околиці Ірпеня його було вбито.

Левін один з декількох десятків українських репортерів, яки були вбити вже під час повномасштабного вторгнення росіян в Україну. Професіонали, вони не полишали професію до кінця. Багато хто в світі вважає, що такий перебіг війни став можливим, бо українські та демократичні медіа зробили її майже в прямому ефірі. Це майже моментально вплинуло на західних політиків, яким не потрібно було вже своїм виборцям наводити аргументи. Такі як Макс Левін - показали правду цієї війни й вказали чітко: хто агресор!

Мені самому тільки один раз довелось попрацювати поряд з Максом, це було під час десанту Соні Кошкіной і Тані Чорновол до Миколаєва на початку 10-х років. Під час ефіру ТАК-ТV Макс відзняв декілька виразних фото в студії, а я запам'ятав цього майстра. 



В підручниках для майбутніх українських журналістів обов'язково має бути новела про цього скромного фотокора, який зняв мільйон яскравих фото та загинув з фотокамерою.

В.Головченко.



Немає коментарів: