четвер, 20 жовтня 2022 р.

За злощасного Гіркіна замовлю слово



Сьогодні в нас дебютує невизнаний політичний філософ міста М(иколалаїв) - Ігор Сергійович Іваніков, який через 50 років після навчання в університеті повернувся до Одеси. Але тепер як вимушений переселенець, але продовжує реагувати текстами на сучасні події. А також, ставить власний діагноз деяким персонажам. 



Ігор Всеволодович (Іванович - як він має бути ненавидів свого батька... Стрєлков) Гіркін виконав своє призначення в історії до кінця. Понад 8 років він просив направити армію Росії до України. До цього слідом за ніби козаком Дрьомовим просив артилерію, авіацію, ракети на Донбас. Дали. Потрапив під міжнародний трибунал у Гаазі за ненавмисне збиття малазійського Боїнга. Останнє його головне бажання – провести загальну мобілізацію. Як Путін не саботував цю дурну пропозицію, вона здійснилася. Більше "золота рибка" не бралася виконувати його шалені побажання.

Марк Захарович Фейгін, просто Марік вже давно помітив, що відхід Гіркіна на фронт - справа безглузда. 8 років він виправдовував свою злу балаканину тим, що його примушують його колишні соратники з української частини Донбасу. Від їхнього імені він чіплявся до свого президента з марними порадами. А взагалі, звідки він узявся? Як і Бородай – із Москви, а в Москві звідки? Історико-архівного інституту. А навіщо? Його предки йшли у лавах Добровольчої армії Антона Івановича Денікіна? Кавалергарда Слащова? адмірала Колчака? Ніхто нічого про це не говорив...



Дивився фільм про Чапаєва з придуманою сценаристом передсмертною атакою капелівців? Подобалися сніжно білі мундири із золотими аксельбантами? 17 серпня 1919 року Херсонським бульваром на Соборну по шістьох в ряд на бойових конях такі типи в'їжджали в Миколаїв на чолі зі Слащовим. Але всередині носів ряжених ветеранів німецької війни (ще ніхто не знав, що вона – перша світова) був кокаїн. Немає мундири та гвинтівки арісаки - пам'ятайте: мундир японський, правитель омський - давали безкоштовно, а ось кокаїн англійським і французьким союзникам оплачувався золотими монетами з мордами тоді вже пристріляного государя імператора Миколи Кровавого - Гіркін - монархіст - або антикварів того ж государя.


По суті цей кат - ніколи не визнавав понад 8 особисто ним скоєних вбивств - просто загрався в дитячу гру в білогвардійця - поручик Голіцин, корнет Оболенський, "блакитні князі" - сидів би в архіві і вишукував подробиці Смути 1601-1601 . Так ні. Сербія, Трансністрія, Чечня, Донбас, багаторічна брехня в Інтернеті... І провали за провалами. А все чому?

Чого не врахував Ігор Гіркін, ворог більшовизму?



Він не врахував, що час не можна повернути назад. Як писав Лев Гумільов (теж суржик з татар, як і Гіркін) багато років тому литовці найняли скотів аркебузірів і ті навчили стрільбі з підставок з довгоствольних вогнепальних рушниць полк, частина його потрапила в полон до Івана Мучителя під час безславної Лівонської війни. Так з'явилося стрілецьке військо з московських учнів шлосерів (замочників - слюсарів чи слюсарів), тобто з міщан, кінні лучники у тягиляях із дворянства були незручні і не раз биті крилатими мадярськими та польськими гусарами (кірасирами) тоді круль.


Тоді й у Московії, й у Речі Посполитої були стани. Наприклад, шляхта, бояри, діти боярські, дворяни стовпові, думні, городові, козаки... А ці хто? Колись кінні лучники, спаяні дисципліною великої Яси, підкорялися орлукам і нойонам. І називалися нукерами. Гіркін – не нукер, отже, козак – це нукер, чий хан (каган) чи нойон убитий! Він без пана сам ухвалює рішення з ким і як воювати. Пам'ятні московські дяки називали українських козаків запорізькими черкасами, тобто вільними черкесами (адигами). Це згодом вони стали українськими козаками. А хто був унизу цього станового лушпиння?


Землероби у майбутній Росії та хлібороби у майбутній Україні. Тобто селяни, поселяни, на відміну від фінських хліборобів, їх обізвали селянами. Саме під такою назвою їх винищили сталінські більшовики. Такою була ціна індустріалізації за Андрієм Платоновим ("Котлован", "Чевенгур" і так далі) Погано вчили Гіркіна Афанасьєв і компанія в історико-архівному.


Чернишевський, який викладає історію під псевдонімом "Савромат" виклав свою версію освіти Русі краще за Олександра Палія. Ріпа та жито при підсічно-вогневому землеробстві рідко давали врожайність вище за сам-три, а спадкоємці трипільців в Україні отримували сам-десять, сам-12. І вважали: ввімкнеш палицю в землю, через місяць зацвіте і дасть урожай. Букові ліси Поділля з квитня – там він справжній, сам бачив під Богуславом – справді отримували небачені врожаї. Ось чому цар Олексій (Тишайший), князь Голіцин, Петро так рвалися відірвати у Блискучої Порти український лісостеп.



Але тоді ж були землероби та хлібороби. А зараз? Маленков, Хрущов і Брежнєв перетворили селян на городян. Повернути їх назад на землю, щоб вони склали компанію Гіркіну, як преображенці та сім'янівці Петру неможливо. Звідси крах спроб мобілізувати москвичів, пітерців, єкатеринбуржців та новосибірських городян. Цього Гіркін не передбачав. А "Савромат" поїхав до Туреччини там хвалити Тамерлана - Залізного Хромця і не підказав абсолютно безграмотному Путіну, що мобілізація - це шлях до ганьби, що гнати на забій до злих хохлацьких куркулів - а придивіться до Марченка, Залужного, Зарудного - на кого вони схожі ? Не на товстіх кацапських генералів, а на недобитих у Голодомор кулаків. І ніколи куркулі не віддадуть степу Таврії, кряжі Донбасу та Поділля з її буковими лісами та кодрами Бессарабії. І ядерна бомба справу не виправить.


Вб'ють Гіркіна - вистачить грати в солдатиків - тікають його солдатики до козаків і картвел з хевсурами, не хочуть помирати за виснажені донецькі вугільні копальні, де закінчилося вугілля. Незворотний час не повернути назад. Не повернути селянство в підліски Нечорноземної Росії. Інша справа – Україна.


У 2002 році нині покійна Ганна Олексіївна Корнієнко (у дівочості Ленц, германка за походженням), яка очолювала тоді допоміжну організацію при Соцпартії (у Миколаєві це був Гена Задирко) "За щасливе майбутнє дітей України" провезла мене місцями колишніх колоній  менонітів. На чолі хуторів стояли старі німці, які повернулися в рідні для них степи з Козак(х) табору. Їхні наступники організували фермерські господарства. Земля там - не те що бурозем, пісок, але як і 200 років тому у них урожаї пшениці та ячменю були за будь-якої погоди. І не підуть вони більше під російську батіг і "російський світ". Дохла це справа. І справа Гіркіна дохла теж!


Як Україна відродила селянство, чому цього не сталося у Чорнозем'ї Росії, де гнали биків на забій однолітки економіста Кокорєва та поета Кольцова – загадка, вирішувати яку треба було у 2010-х роках. Нині це робити пізно. В Україні стан хліборобів відродився, а в Московії з її сохою, підлісками, торф'яними пожежами та кволими сосонками та березками – землеробів немає. А ті, що є, п'ють поганий самогон і мерзнуть взимку в щілинних хатах з тарганами і мохом між колод або силікатною цеглою, що розвалюється. Так було в еру гетьмана Богдана, так і зараз: заздрість кацапів і ретельність хохлів незабутні!!!

Ігор Іваніков.


Немає коментарів: