субота, 15 жовтня 2022 р.

Моновистава в укритті



На сцені у сховищі Миколаївського академічного художнього драматичного театру 14-го жовтня презентували моновиставу "Проста українська скіфська баба". Письменниця Тамара Горіха Зерня приїхала до Миколаєва на прем’єру, створеної за її романом "Доця".
Твір присвячений подіям весни-літа 2014 року – початку російської агресії проти України. Моновиставу підготувала артистка і керівниця літературно-драматургічної частини Миколаївського академічного художнього драматичного театру Марина Васильєва.


Моновистава – особливо складна для виконання – у даному разі артистці потрібно близько 50 хвилин самій бути на сцені, говорить директор театру і режисер-постановник інсценізації Артем Свистун. Зі слів Артема Свистуна, Марина Васильєва, яка родом з Луганщини, створила інсценізацію і прожила її на сцені.
На прем'єрі була авторка Тамара Горіха Зерня, "Доця" — перша її книга, за неї вона отримала Національну премію України імені Тараса Шевченка.

"Я дуже пишаюся і зворушена тим, що це зробили саме у Миколаєві. Це дійсно велика честь і для мене це дуже символічно", — сказала письменниця.

В.Інгульский.

Фото Ф.Бондара.


Немає коментарів: