четвер, 6 жовтня 2022 р.

Оголошено журі Національного конкурсу 13-го Одеського міжнародного кінофестивалю







13-й Одеський міжнародний кінофестиваль оголошує склад журі, яке оцінюватиме фільми Національного конкурсу. Цьогоріч програма проходить в межах Варшавського міжнародного кінофестивалю під назвою “Одеса – Варшава: український конкурс”.

До складу журі Національного конкурсу увійшли продюсер і режисер Даріуш Яблонський (Польща), сценаристка і продюсерка Ілона Лепковська (Польща) та продюсерка Іванна Дядюра (Україна).

Даріуш Яблонський – польський продюсер, режисер, сценарист, CEO компанії Apple Film. Після падіння комунізму у Східній Європі в 1990 році він став одним із перших незалежних продюсерів у Центральній та Східній Європі. Його режисерський дебют «Фотоаматор» (1998) отримав понад 50 міжнародних нагород, зокрема Prix Europa, Гран-Прі IDFA, премію Grimme, і часто входить до списку найважливіших документальних фільмів в історії. Його наступні фільми неодноразово брали участь у міжнародних фестивалях. З нещодавніх робіт режисера – 10-годинний серіал “Принцип насолоди”. Даріуш Яблонський започаткував сценарну програму ScripTeast для найкращих сценаристів Центральної та Східної Європи. Він є президентом Польської кіноакадемії та віце-президентом Європейського клубу продюсерів.

Ілона Лепковська – польська сценаристка та телепродюсерка, чий дебют відбувся у 1983 році зі сценарієм телефільму “Канікули з Мадонною”. Є авторкою та співавторкою таких фільмів, як “На дотик”, “Я люблю кіно”, “Ох, Кароль”, “Ніколи в житті", "Не бреши, любий", "Поганий” та інших. Співавторка телесеріалів “Клан”, “На добре і на зле”, “К – кохання”, “Барви щастя”. Вона читає лекції в кіношколах і на курсах написання сценаріїв. У 2016 році дебютувала як письменниця з романом “Ви прийняли мене за іншого”, а у 2020 році вийшла ще одна її книжка — “Ідеальна родина”. Є головою правління Гільдії сценаристів Польщі.

Іванна Дядюра – українська продюсерка, CEO компанії IDAS International Film, керівниця телевізійних проектів, кінокритикиня. За останнє десятиліття зняла багато повнометражних фільмів і телесеріалів, серед яких “Хайтарама” (2013), “Чужа молитва” (2016), “Кіборги” (2017). У 2019 році фільм “Ми є, ми поруч” Романа Балаяна, який продюсувала Іванна Дядюра, брав участь у Міжнародному конкурсі Варшавського МКФ.

38-й Варшавський міжнародний кінофестиваль відбудеться 14-23 жовтня 2022 року. Квитки на покази можна придбати за посиланням: https://wff.pl/en/festival-2022/cinemas-ticketsНовини Преса Контакти Facebook

If you'd like to unsubscribe and stop receiving these emails click here .


Немає коментарів: