середа, 7 вересня 2022 р.

Біженці з Миколаївщини стали учасниками Програми інтеграції іноземців



6 вересня 2022 року в місті Ольштин (Польща) презентували Програму соціальної інтеграції українських біженців. Про це розповіла керівниця проєкту Марта Ліберадзка.


Учасники Програми можуть безплатно отримати консультації різних спеціалістів: юриста, бізнес - консультанта, психолога, перекладача документів, дієтолога та інших. Фахівці у сфері пошуку роботи допоможуть оформити необхідні документи, зв'яжуться з роботодавцем, допомагатимуть шукати роботу. Також у рамках проєкту будуть проводити курси польської мови, тренінги, щоб люди здобули компетенції, що необхідні для працевлаштування. Для дітей організовують групові заняття з аніматорами та вихователями. Вони подбають про дітей, коли батьки будуть на заняттях чи зустрічах у рамках проєкту.



Координаторка проєкту Аліна Білоус приїхала до Ольштина з Миколаєва після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. За словами Аліни, всі українці, які легально перебувають у Польщі в зв'язку з воєнними подіями та перебувають у складній ситуації, можуть стати учасниками Програми.


Найбільше учасників, які зареєструвалися, приїхали з Миколаївської та Харківської областей.



Щоб взяти участь у проєкті, треба зареєструватися за номером телефону +48799099884.


Програму започаткували і реалізовують представники Федерації FOSа в Вармінсько-Мазурському воєводстві. Проєкт триватиме до кінця червня 2023 року.


Тетяна Бакоцька.


Немає коментарів: