понеділок, 12 вересня 2022 р.

Кому завдячувати за ізюмську операцію?



 У кожного воєнного успіху є свої батьки. Кому завдячувати за ізюмську операцію?
Це генерал Олександр Сирський. Саме завдяки його таланту та військовому баченню вдалося спланувати контрнаступ на Харківщині.

Вже можна розповісти, що придумав Сирський:
⚡️ штука в тому, що російське командування на цьому напрямку не здогадалося перебудувати свої підрозділи з наступального формату на оборонний. В окупантів не було ні другої, ні третьої ліній оборони. Вони проспали підготовку ЗСУ до контратаки;

⚡️Сирський побудував стратегію наступу на винятковій мобільності українських підрозділів. Саме тому росіяни драпають, кидаючи техніку, склади боєприпасів та своїх 200-х і 300-х. Звичайно, мобільність - не єдина фішка, про інші розповідати час ще не прийшов, бо знадобляться на інших напрямках.

Важко не погодитися з NYT, що американська розвідка відчутно допомогла у плануванні цього контрнаступу. Слід віддати належне і героїзму українських воїнів. Але при цьому важливо згадати і про заслуги бойового українського генерала.

Що ми знаємо про Сирського:

⚡️ генерал-полковник, до війни був командувачем Сухопутніх військ і командувачем ООС;

⚡️керував обороною Києва, крім іншого, саме завдяки реалізації його стратегії ударні підрозділи окупантів застрягли під Лютежем, а бліц-криг із захоплення Києва зірвано. За це Сирський отримав Героя України.

Шануємо всіх героїв.



Немає коментарів: