середа, 28 вересня 2022 р.

Ні морем, ні суходолом». Росія не має жодних шансів захопити Одесу



«Ні морем, ні суходолом». Росія не має жодних шансів захопити Одесу — Братчук
Росія не має жодних шансів захопити Одесу, заявив речник голови ОВА Сергій Братчук.

Так він на брифінгу прокоментував матеріал агентства Bloomberg, у якому йшлося, що після мобілізації кремлівський диктатор Володимир Путін хоче кинути свою армію на захоплення Одеси та Харкова.
Братчук зазначив, що Одеса є стратегічно важливим містом — по суті «морськими воротами держави».
Він наголосив, що система оборони Одеси вдосконалюється з кожним днем.
«Вона вибудовувалася із 24 лютого так, щоб жоден ворог не зміг сюди ні суходолом, ні морем проникнути. Сьогодні, коли ми говоримо про морську десантну операцію, ризик цей залишається, адже є чорноморський флот РФ. Але наразі немає приготувань до цієї дуже коштовної операції. Крім того, вона має бути забезпечена з суходолу або з повітря. На суходолі просування ворога немає, навпаки, на південному напрямку, хоч повільно, але просуваються наші ЗСУ», — зазначив Братчук.
Агентство Bloomberg з посиланням на джерела в Кремлі повідомляло, що Путін все ще не відмовляється від планів захопити Україну, незважаючи на те, що шанси на досягнення цієї мети здаються дедалі більш примарними.
У Кремлі переконані, що після оголошеної мобілізації Росія зможе повернути собі ініціативу на полі бою, просунутися в глиб України та захопити кілька великих міст, серед яких Харків та Одеса.


Немає коментарів: