вівторок, 6 вересня 2022 р.

Відновлення країни починається з освіти




В умовах війни тактичні прийомі можуть допомогти виграти час. Проте, без стратегії, цей час може бути і втраченим. Тому вже сьогодні, попри те, що наші міста продовжує руйнувати російська зброя, ми маємо розуміти як їх відновлювати. Має бути ґрунтовне розуміння відновлення нашого життєвого простору. Від комфортного середовища до ефективного управління.

Донецький національний університет імені Василя Стуса усвідомлює необхідність підготовки фахівців, які були б здатні взяти на себе післявоєнне відновлення країни всіх сфер життєзабезпечення. Підготувати таких фахівців-магістрів має на меті нова міждисциплінарна освітня програма «Управління постконфліктними територіями», розроблена в рамках проєкту «Відновлення України після Перемоги», що реалізується за підтримки @Fulbright Ukraine 

В чому її особливість?


Основною задачею випускників програми стане експертне консультування з практик постконфліктного миробудівництва (в сфері безпеки та правосуддя, економіки, відновлення системи управління та надання адміністративних послуг, у сфері публічної дипломатії та соціокультурних процесів).


Окрім основної кваліфікації, здобувачі будуть мати право на вибір додаткових компетентностей в сфері управління постконфліктом, шляхом обрання індивідуальних програм навчання що пов’язані з майбутньою сферою діяльності: «Консультування з відновлення постконфліктної території», «Менеджмент територій», «Постконфліктні соціальні комунікації».


Забезпечувати викладання на програмі будуть фахівці в сферах політології, економіки, менеджменту, права, психології, комунікацій. Серед викладачів – 10 докторів наук, професорів; 11 кандидатів наук, доцентів.


До викладання професійних дисциплін залучаються фахівці в сфері безпеки, правосуддя, правоохоронної діяльності з Донецького державного університету внутрішніх справ, а також фахівці-практики у сфері соціального захисту, екології, оцінки майна тощо, представники центрів зайнятості, місцевих органів влади, міжнародних структур.


Підсумком програми повинна стати розроблена кожним здобувачем модель управління постконфліктною територією в одному з обраних ним аспектів.


Навчання буде відбуватися дистанційно, тому кожний здобувач може взяти участь в програмі з будь-якої локації свого перебування.


Після успішного закінчення освітньої програми випускники отримають диплом магістра за двома спеціальностями: 052 «Політологія» та 073 «Менеджмент».

Прийом документів триває до 15 вересня.

Відбудуємо Україну разом!

За більш детальною інформацією звертайтесь до приймальної комісії:

м. Вінниця, вул. Грушевського, 2, каб.10.

+380989719640, +380954053205

a.trigubov@donnu.edu.ua








Немає коментарів: