понеділок, 12 вересня 2022 р.

Нащо емігранти російськомовні путлеру?



Росія «пояснила» потребу в російськомовних у світі: об'єкти для вербування та підривної діяльності
Почнемо зі спойлера – якщо розмовляєте російською, то, згідно з новою путінською ідеологією, ви – співвітчизник Володимира Путіна. Як вам таке?

Кремль нарешті відкрив убористий секрет «русского міра». Йдеться про підписану Путіним так звану концепцію гуманітарної політики Росії за кордоном, яка де-факто є своєрідною доктриною зовнішньої політики РФ.

На практиці це означає:


📍Росія «захищатиме права та інтереси» не лише етнічних росіян, а й усіх іноземних громадян, які говорять російською. У Кремлі їх вважають співвітчизниками, - незалежно від країни проживання, в тому числі – й громадян Західної Європи та США.

📍Комітет з культурних зв’язків зі співвітчизниками є насправді прикриттям для роботи з емігрантськими кругами та розвідувальної роботи. Оскільки комітетчики не можуть працювати з 2-м чи 3-м поколінням мігрантів, то вони добиратимуться до них через старше покоління «русскоязичних».

📍Увага, найважливіше: основною оперативною задачею роботи зі «співвітчизниками» є підготовка вербувально-розвідувальної бази мігрантів, котрі є частиною сучасного західного суспільства, в тому числі – адвокати, нотаріуси, підприємці, працівники готелів та ресторанів, викладачі та навіть священники.

Цікаво, що доктрина використання співвітчизників за кордоном є фактичним продовженням політики КДБ від 1968 року, коли було прийнято рішення використовувати радянських емігрантів для проведення підривної діяльності та збору інформації в країнах проживання.

Детальніше доктрина проаналізована тут.

Діймо свідомо.



Немає коментарів: