середа, 14 вересня 2022 р.

Коли громадська ініціатива на захисті громадян



З 24 лютого 2022-го «Учбово-методичний центр захисту прав людини» HRTC займається вирішенням гуманітарних і безпекових проблем мешканців Миколаєва, які не евакуювались. Проведено фандрейзингові кампанії. За 166 днів війни (станом на 08.08.2022) зібрано $16130 і €2320. Усі ці кошти витрачено на придбання предметів першої необхідності, продуктів харчування, фільтрів та реагентів для очищення води, а також ємностей для її зберігання. Зазначені предмети роздаються безкоштовно мешканцям Центрального, Корабельного та Інгульського районів міста Миколаєва, у першу чергу – це пенсіонери, інваліди – інсультники та особи, які доглядають за ними.
Борис Кудар та його помічники в різних районах міста обладнують неформальні "пітстопи"- точки допомоги нужденним громадян.
А тепер активісти почали робити аналітичний звіт для формування подальшої гуманітарної політики в місті Миколаєві, що обстрілюю ворог. Значна кількість літніх та хворих людей не можуть евакуюватись з міста. Це ускладнює роботу соціальних працівників та волонтерів. Але людей без опіки не можна полишити.
В.Головченко.


Немає коментарів: