субота, 10 вересня 2022 р.

Свято міста фортеці - Миколаєва



Цьогоріч святкування дні міста в Миколаєві відбувається скоріш онлайн та дистанційно. Містяни згадують уродини міста на "хвилі". В одному з давніх гербів, доречі було зображено мури фортеці. Миколаїв з 24-го лютого 2022 року наповнює гордістю серця, бо зупинив просування орків на захід! Ворог не біля Буга зупинився, а під стінами Миколаєва. Шлях до Одеси й оперативний простір для виходу к західним кордонам України зачинили його сміливі захисники. Операція по 6 місячній активній обороні стратегічного міста увійде в підручники воєнного діла, а ім'я генерала Дмитра Марченко, організатора оборони, точно  не забудуть в Миколаєві.

Сьогодні хотілось би згадати також небайдужих громадян фортеці на Бузі, яки попри щоденні обстріли залишаються у місті. Саме вони допомогають воїнам, печуть хліб, лікують, водять тролейбуси й вивозять сміття. Лагодять мережі та водогони. А ще, волонтери у вільний від роботи час допомагають лежачим хворим, та літнім людям, яки відмовляються їхати в евакуацію. Одна боротьба за питну воду чого вартує?!

Значно скромніше досягнення міських депутатів і менеджерів виконкому. Вони весь час наздоганяють  суспільні тренди. Будь то підвіз та поширення гуманітарки, оздоблення бомбосховищ, чи турбота про собак. Ніяк мер Сенкевич, та його підлеглі не можуть стати драйверами громади. Активізує спротив простих миколаївців, та бізнесменів, музикантів та студентів більше місцеві журналісти, яки продовжують своє служіння громаді. Виходять друковані газети, теленовин, постійно оновлюються стрічки місцевих сайтів. Тому хто і як себе поводив під час війни, навіть в самі критичні дні - зафіксовано в новинах. Нікому не вдасться "заховатись"!

Сьогодні Миколаєві зустрічає 198-й день війни під українським стягом, демонструючи всьому півдню приклад незламного спротиву! Тримаємо стрій!

В.Головченко, 

миколаївец у 4 поколінні



Немає коментарів: