понеділок, 5 вересня 2022 р.

Нова впливова подруга України?




ТОП фактів, які допоможуть вам краще зрозуміти Ліз Трасс.
Сьогодні Ліз Трасс стала новою прем'єркою Великої Британії.  Зібрали 6 фактів, які допоможуть краще зрозуміти, хто така пані Трасс.

📍За своє кар'єру вона очолювала 5 (!) різних міністерств. В Трасс є досвід роботи головою МЗС, міністеркою з прав жінок, очолювала міністерство зовнішньої торгівлі, була міністеркою юстиції, очолювала міністерство довкілля, продовольства та сільського господарства.

📍Не любила росіян, коли це ще не було мейнстрімом. Ще до повномасштабної війни Трасс відверто погрожувала росіянам санкціями, говорила про загрози з боку Москви.

📍Обіцяє після своєї перемоги зробити перший дзвінок Зеленському. Це символічний крок. Вважається, що після перемоги перший дзвінок і перший візит президенти і прем'єри роблять тим країнам, які є найближчими партнерами, або з ким хочуть налагодити стосунки.

📍Трасс не проти, щоб британці воювали в Україні проти РФ. "Абсолютно підтримую", - сказала вона про ініціативу окремих британців у якості добровольців підтримувати ЗСУ.

📍Вона зрадила своєму чоловіку з колегою - політиком Марком Фільдом. В 2006-му про цю зраду говорило все Королівство. Але вже тоді Трас мала гарні дипломатичні навички і зуміла вмовити чоловіка не розлучатись. Вони досі разом.

📍Трасс озвучила найгучнішу промову серед усіх західних лідерів. Заявила про повернення геополітики, про безпорадність "архітектури, яка була покликана гарантувати мир і процвітання". А ще сказала, що війна в Україні - "це наша війна".

До речі, Великобританія - на другому місці після США серед країн НАТО, які витрачають на свою армію найбільше грошей. Трасс в одній із промов натякнула навіть на можливе постачання літаків в Україну. З приходом Трасс Україна як мінімум має шанси зберегти тісні зв'язки з прем'єром однієї з наймогутніших країн світу.

In Liz Truss We Trust та підписуємось на «Орестократію».


Немає коментарів: