понеділок, 8 серпня 2022 р.

Змова татуся найманців




Військові невдачі під час вторгнення в Україну ведуть до формування вкрай небезпечної ситуації у сфері безпеки рф. Ще з часів царя-миротворця Олександра ІІІ чудово відомо: у москви лише два союзники – армія та флот. Але недоумкувата путінська кліка історичні знання черпає не з об'єктивних джерел, а з перекручених і збочених даних ресурсів пропаганди. Тому помітний катастрофічний розрив між залихватськими планами "дійти до Лондона" та тотальним розвалом збройних сил. Коли йдеться про залишки "другої армії світу", яка ще "нічого не починала", то тут без валеріанки не обійтися. Щодня гинуть 300-400 окупантів, тоді як сукупні втрати перевищили 42 тисячі людей убитими. На металобрухт перетворилися 52% від загальної кількості всіх придатних для використання танків, а також близько 25% бойових літаків. Військові експерти в закритих доповідях рапортують до кремля про необхідність якнайшвидшого завершення бойових дій за будь-яку ціну задля збереження хоча б мінімального оборонного потенціалу росії. Також звучать заклики категорично не вдаватися до послуг країн-ізгоїв, таких як КНДР, інакше виникнуть ризики конфронтації з Японією. Тим більше, жодна країна Азії не може бути опорою для рф через мінливість їх позицій. Іран, схоже, відмовив путіну у військовій допомозі в обмін на реанімацію ядерної угоди зі США та ЄС. Євразійські потуги тріщать усім швам.



Додатковим чинником розвалу армії є тотальна недовіра путіна до корумпованої верхівки міноборони імені шойгу. Як мінімум 6 генералів рівня командувачів військових округів і вище втратили свої посади через незадовільні показники реалізації "сво". Їхня сирійська тактика в українських умовах виявилася контрпродуктивною. А по-іншому воювати вже навіть нема чим. Останньою надією залишається флот, якому поставили завдання забезпечити "панування у світовому океані". Але з початку вторгнення у Чорному морі ВМФ втратили 15 кораблів, у т.ч. флагман – ракетний крейсер "москва". Через це багато незручних питань до оновленої морської доктрини.



Розвал державних оборонних інститутів росії має своїх прямих вигодонабувачів. Вакуум заповнюють приватні армії, яким на аутсорсинг передається дедалі більше завдань державного значення. Лідером тут виступає ПВК "група вагнера", що належить російському олігарху євгену пригожину. Підконтрольна йому бізнес-імперія, що розбухала на оборонних та охоронних замовленнях, що діє під гаслом "Наш бізнес – смерть", стала державою в державі. Десятки тисяч найманців у багатьох гарячих точках планети, гори зброї, у тому числі найсучаснішої, своя авіація, свої розвідувальні структури, а також автономні фінансово-економічні юніти дозволяють пригожину стати царем гори в поточних надзвичайних умовах.



Він отримав від кремля "особливі повноваження", завдяки яким йому "пох*й на всіх". Але подібний карт-бланш персонажу авантюристського складу робить його вкрай небезпечним для путіна.



В руках пригожина зараз результат "спецоперації" в Україні. "Лисий мужик із зіркою героя рф" вербує до лав вагнерівців найнебезпечніших маніяків і вбивць для найжахливіших військових злочинів. Чим більше злочинець свідомо творив беззаконня в цивільному житті, тим ціннішим він для пригожина, якому "потрібно виграти цю чортову війну за всяку ціну". "Ми не збройні сили, а справжнісінька воєнізована ОЗУ... Ваше рішення служити в ПВК - це угода з дияволом", - так він вербує зеків до себе.



Резонне питання: що буде з пригожиним, якщо в Україні він зазнає фіаско? Єдиним способом вціліти для нього, це скинути путіна і захопити владу. пригожин має багатий досвід організації переворотів у країнах Африки. Схоже, у "патріота" припасений подібний варіант змови і для свого поки що господаря. Немає путіна – нема проблеми.




@AFUStratCom


Немає коментарів: